fbpx
+32 (0)473 83 98 77

Bureauvijftig blog

Veilig investeren in bureau50 via crowdlending. Een alternatief voor het spaarboekje.

Hoewel zichtrekeningen niets opbrengen, hebben Belgische gezinnen er een recordbedrag van 96 miljard euro op geparkeerd. De reden volgens experts? TINA (‘there is no alternative’): er is op dit moment geen risico-arm alternatief op de markt.

Gezocht: de gemoedsrust van de rentecoupon

Volgens Geert Gielens, directeur economische zaken bij bankenkoepel Febelfin, speelt het TINA-effect een grote rol, zo legde hij uit in een webinar van Belgian Financial Forum. ‘Een belangrijk deel van de Belgische spaarders spaart voor hun pensioen. Ze willen de risico’s beperken en schuwen de aandelenmarkten. Waar die mensen in geïnteresseerd zijn, is bijvoorbeeld de uitgifte van een nieuwe bedrijfsobligatie met een looptijd van vier à vijf jaar en een rentecoupon van pakweg 2 of 2,5 procent

En laat dit nu precies het aspect zijn waar crowdlending een antwoord kan aan bieden en zelfs een extra dimensie kan aan toevoegen.  Zogenaamde vastrentende “ klassieke ” bedrijfsobligaties zijn dikwijls moeilijk te verkrijgen en worden door de banken meestal in fondsen gestopt waarbij er bij de aankoop ervan hoge kosten worden aangerekend ( bovenop de jaarlijkse kosten voor het aanhouden van een effectendossier)

Daarnaast weet je dikwijls amper in welk bedrijf je investeert en gaat het veelal om  zogenaamde “big caps “  ; dit zijn grote bedrijven die een minimale opbrengst op hun obligaties kunnen aanbieden omdat ze gekend en betrouwbaar zijn .

Dit ligt bij crowdlending een beetje anders  : het crowdlending platform – zoals Winwinner er één is  – gaat op zeer selectieve wijze op zoek naar start- of scale ups die blijk geven van veel potentieel maar nog onvoldoende marktwaarde of taille hebben om een “klassieke” obligatielening uit te geven . Winwinner screent – onder toezicht en met licentie van de FSMA ( Nationale Bank ) – het bedrijf en presenteert het bij een positief screeningsresultaat aan de beleggersmarkt. En omdat het om zogenaamde “small caps” met een beperkt track record gaat is het geboden rendement meestal beduidend hoger dan bij de grote jongens. ; 5% netto per jaar is geen uitzondering maar eerder de regel. En nagenoeg altijd gaat het om lokale bedrijven en steunt de belegger op die manier ook de lokale economie ( in plaats van één of andere multinational ). Daarenboven kan er ook een beroep worden gedaan op een waarborg van het Vlaams Gewest tot een beloop van 40% van de gedane investering ( wat dan uiteraard tot een wat mindere rentevergoeding leidt ).

Bureau50 werd door Winwinner weerhouden als zo’n “high potential” en wil via het platform 150.000 EUR ophalen om hun Europese expansie te financieren . Een sterk groeiverhaal van een bedrijf dat haar sporen op de Belgische markt al heeft verdiend.

Je kan alle info vinden in het investeringsdossier dat je hier kan aanvragen .

 

 

«

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Bureau50
Sint-Blasiusstraat 11a
8800 Roeselare

T. +32 (0)473 83 98 77
E. info@bureau50.be

BE 0713.743.420
maatschappelijke zetel
Boterbloemstraat 49
9090 Melle